Zed pratar med Mathias Gyllengahm

Zed i Veckans Band pratar med Mathias Gyllengahm, sångare och kompositör i hårdrocksgruppen Utmarken.

På Utmarkens hemsida skriver dom så här: Den musikaliska grunden för Utmarken är skandinavisk folkmusik och klassisk hårdrock, där melodi, vemod, episk atmosfär och ren sång är typiska kännetecken. Nyckelharpa har en betydande plats i Utmarkens ljudbild och texterna kretsar kring teman som människans kamp för frihet och överlevnad genom tiderna, lokalhistoria, avfolkningsbygd, och i en inramning av Norrlands natur lyckas midnattssolen stundtals tränga igenom de mörka skyarna i form av ljusglimtar av nattsvart humor.

Sedan 2015 har Utmarken släppt två fullängdsalbum samt gjort ett antal spelningar i Sverige och Norge. Hösten 2019 åkte de med som förband till Raubtier under hela deras Sverigeturné.

http://www.utmarken.net/

Följa gärna Veckans band på Facebook och Youtube för flera pratstunder.