ZeD intervjuar Helltrain

Helltrain är ett svenskt rockband som grundades 2002 av sångaren Pierre Törnkvist. Bandets debutalbum, Route 666, gavs ut av Nuclear Blast i Europa 2004 och av Jimmy Franks Recording Company i USA i mars 2006. Albumet spelades in i Luleå med Göran Norman, slutmixen gjordes i Dug Out Studio i Uppsala av Daniel Bergstrand (som även producerat bland annat Meshuggah och In Flames). Bandet spelade 2007 in uppföljaren Rock ‘n’ Roll Devil som släpptes i oktober 2008. Två videor spelades in till albumet, en för titelspåret och en för den mer gotiska låten “ghouls”. I maj 2009 utökades line-upen med Mikael Sandorf och Mats Järnil från nedlagda The Duskfall. Bandets två album + demoinspelningar kan numera laddas ner helt gratis och lagligt via deras webbplats www.helltrain.net Trummisen Oskar Karlsson har tidigare spelat i de båda Luleåbanden The Duskfall och Raised Fist.