Grá i Luleå- Heljarmandr

På Lördagen den 4:e Juni begav sig jag (Sudden) och Eve till Luleå för att gå på konsert som hölls i Kulturens hus. Det Norrländska Death metal bandet Toxic Crypt spelade innan huvudakten Grá klev på scenen. Toxic Crypt var riktigt grymma med sköna och tunga låtar med underbart gowl. En inspelad intervju med dom är snart bokad.

Huvudakten Grá var över förväntan och jag fick gåshud vid flera tillfällen under spelningen. Det mesta var perfekt. Uppträdandet. Scen-närvaron. För att inte tala om ljudet. Det som man kunde önska var att fler skulle vara där för att uppleva och känna musiken.

Efter spelningen fick jag äran att byta några ord med Grá:s frontman – Heljarmandr.

Grá har sen starten 2010 släppt: 2 Ep:s, 1 Split, 2 Singlar och 3 Fullängdare, varav den senaste heter Väsen. Bandet har dessutom spelat in en helt ny platta som beräknas komma ut November eller December i år.

Dimman – Drums

Heljarmadr – Vocals, Guitars

Maugrim – Guitars

Vediger – Bass

Bandnamnet Grá kommer från en blandning av isländska “grár” och svenska “grå”.

https://grahorde.bandcamp.com/