Inspelade Intervjuer

Intervju med Chaos Eternal

Premiär 29/6

Chaos eternal är ett enmansband från Ulricehamn som inte drar sig för att ta ut svängarna. Genom åren har det blivit melodisk dödsmetal, symfonisk depressiv black metal, melodisk hårdrock och skum progressiv konceptmetal.

Inom kort släpps andra släppet för 2021 och det bjuder på melodisk döds/melodisk metal med en smak av ångest, kärlek och självdestruktivitet.

Mackan ringde upp Olof, Simon och Emil i Pressure för ett snack om musiken och låttexterna på den nya plattan – Path Of Shadow.

Northern Metal Radio medverkade i "The Larsson Podd".

Det brukar ju vara vi på radion som intervjuar olika artister eller kändisar. Den här gången var det våran tur att svara på frågor. Detta gjorde vi i ett hus beläget i Åbyn i Norrland hos Niklas Larsson.

046 – Sudden och Finnen – Webbradio / Northern Metal Radio

Stina pratade med Thobbe Englund om nya singeln och om livet.

Northern Metal Radios Stina kontaktade Democratus från Cardiff för en intervju om skiv- och bandprocess samt snack om denna förhatliga pandemi.

Northern Metal Radios Stina pratade med Don Cobra om dagens konstiga situation och även om den kommande skivan som släpps nästa år.

Ivory är ett band som bildades på 80-talet, men när sångaren gick bort i cancer tog allt ett abrupt slut. De startade på nytt för fyra år sen och i år gav dom ut EPn Reborn, med deras 80-tals låtar som filats och fräschats upp. De kallar själva sin musik för New Old School metal. Stina besökte Ivorys replokal i Vadstena för att prata med bandmedlemmarna.

Stina och Mackan åkte till Bomberbar i Motala för att vara med på Bürners skivrelease.

Tommy Arngren från Trumbiten vann veckans Gissa filmen. Tommy passade på att berätta om bandet. Hela klippet hör du här ovan.

The Great Discord är ett progressivt Death metal/pop – band från Linköping. Medlemmarna är Fia Kempe – Vocals, Aksel Holmgren – Drums, André Axell – Guitars, Gustav Almberg – Guitars och Rasmus Carlson – Bass The Great Discord har släppt två plattor – Duende (2015) och Rabbit hole (2017). The great Discord arbetar nu med en tredje platta, som släpps nästa år. Northern Metal Radios nya reporter Stina har pratat med Rasmus Carlson, basisten i bandet.

Dun Ringill är ett Doom metalband från Göteborg som har influenser av Nordisk folk i sina låtar. Dun Ringill släppte fredagen 31/7 sin andra platta -Library of death. Northern metal radios Sudden ringde upp Patrik Andersson Winberg, basist i Dun Ringill, för att ta reda på vilka Dun Ringill är och hur dom skapar sin musik. Northern Metal Radio sände intervjun i livesänd radio. Här nedanför kan du höra hela klippet med intervjun. En tävling, som gick ut på att gilla och dela ett facebook inlägg, om Dun Ringill och deras nya platta – Library of death upprättades. Vinsten var just den nya plattan! Vinnaren lottades ut i livesänd radio. Vinnaren blev Ewa-Lotta Mattiasson i Göteborg. Grattis till vinsten!

Exklusiv intervju med Utmarken på Northern Metal Radio!

Northern Metal Radio sände en intervju med Mattias Gyllengahm, frontmannen i Utmarken, med anledning av att Utmarken 24/7 släppte deras senaste singel – Hedningablod. Northern Metal Radio fick dessutom äran att spela Hedningablod först i världen. Missade du intervjun, kan du lyssna på den i sin helhet här nedan.