Majestica – A Christmas Carol

I den här konceptplattan får vi ett ultimat julalbum.Plattan släpptes den 4e december 2020.Plattan är byggd på Dickens klassiker A Christmas Carol.Det känns kaxigt men genialiskt att ta sig an en klassiker och göra ett helt album men det funkar fantastiskt bra.

Plattan har 9 spår .De har medvetet arbetat med igenkänningsfaktorer(kända julsånger som alla kan!).Det blir en extra dimension i tolkningen av klassikern.På ett genialiskt sätt har de vävt ihop litteraturens och musikens världar.Det är musik man blir glad av att höra och glädje är ju ett av julens budskap.

Musikväggen är storvulen och bombastisk,det känns lite “musikal” men det passar verkligen till texterna.Hela albumet har lager av orkestrala inslag och körsång.

När man lyssnar på plattan känner man sig som att man befinner sig på en bio eller teater.Det känns emellanåt som en musikalupplevelse,det hela lutar åt att materialet skulle kunna bjuda på en hejdundrande liveupplevelse,tyvärr får vi inte det under 2020 då denna satans epidemi sätter stopp för sådant.

Av de 9 spåren som plattan har är det en ballad (spår nummer 5 ) och resterande låtar är upptempo-låtar.Det är ju lite så en musikal också är uppbyggd,akt-mellanspel-akt.
De följer romanen väldigt bra ,oavsett om man läst boken eller ej så får man hela berättelsen.De orkestrala inslagen gifter sig snyggt med metalfenren.Både Tommy och Chris har röster som är perfekta för materialet. Båda har ett brett röstregister med en varm timbre och fraseringar som ligger perfekt.Hade de gjort den här plattan på 1800-talet då romanen skrevs så hade den antagligen hetat något i stil “A Christmas Symphony”.

Jag är förtjust av den bombastiska ljudväggen,flirtarna med hur klassiska srycken är uppbyggda samtidigt som de har gjort det hela till sitt egna verk och det låter verkligen Majestica.

Med de många igenkänningsfaktorerna är det här en platta som kommer att gå hem i både slott och koja!

Dock kan man inte låta bli att vara ledsen över att det inte blir något liveframträdande med materialet det här året.Det hade definitivt gett oss en ultimat julkänsla.Man kan bara hoppas på att grabbarna ger oss en julshow nästa år.
Den här plattan skulle vara perfekt som soundtrack för en nyinspelning av A Christmas Carol.Låtarna ger verkligen visioner av scenbyten och episka kamerasvepningar.

Hela plattan är en kaxig men genialisk ide sim inte går att värja sig emot,man faller som en fura!För att använda en klyscha: jag känner mig som ett barn på julaftons morgon när jag hör musiken.

Det finns många element i låtarna som blir en helhet,det är humor,glädje och eftertanke som vävs ihop till en kropp.Albumet har satt ihop det bästa ur litteratur ,musik och eoiska filmscenarion.Om man lyckas att få alla sinnen att gå på då vet man att det är genialiskt bra!

Favoritspår blir Ghost of Marley,The Joy if Christmas och Ghost of Christmas Present.

Majestica får 10/10.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE