Metal Shop 101

Ny show varje söndag klockan 18.00

Northern Metal Radio presenterar stolt Doc Rock och Metal Shop 101! 

Doc Rock serverar skön metal i radion i programmet Metal Shop 101 på Söndagar 18.00 på Northern Metal Radio och Northern Metal Radio Extreme. Programmet är engelskspråkigt.

Lyssna när det sänds i Northern Metal Radio!

Metal Shop 101 sänds Söndagar klockan 18.00

Lyssna igen!

Doc Rock och Metal Shop 101

I ett övergivet stålverk vid stranden av de 3 floderna brinner masugnen fortfarande med Doc Rock vid rodret. Metal Shop 101 reser sig ur askan och smider fram det bästa i Pittsburghs rock- och metalscene.

Doc Rock: Bad Boy på utsidan, Big Heart på insidan.

Doc Rock till heavy metal-scenen i Pittsburgh, presenterar en bild som är långt ifrån sanningen: armar med tatueringar, långt hår, blå jeans och en metalband-t-shirt. Men under det tuffa, bad boy-exteriöret bor en man med ett stort hjärta och en talang för att ta fram det bästa i musikvärlden.

Metal Shop 101 startade i en liten, lokal bar som heter Rock-A-Bye Café, inbäddat i South Hills i Pittsburgh för över tjugo år sedan som en vanlig DJ-spelning. Doctor Rock & Roll arbetade som vanlig DJ på Rock-A-Bye samt gjorde privata fester, bröllop och speciella evenemangsförfrågningar från bandmedlemmar i området. Efter ett tag började lokala band komma in (till Rock-A-Bye) efter träningen för att ta en drink, umgås och lyssna på låtar. Doktor Rock & Roll blev Doc Rock. Banden började ta in sin egen musik som skulle spelas på caféet under Docs show och kom på namnet: Metal Shop 101. Det var som att gå i skolan; de kunde höra vad andra band gjorde och få sin egen musik introducerad.

Baren har sedan dess bytt ägare och är inte längre en rockbar, men Doc Rock har lyckats hålla metallelden brinnande i masugnen. Efter en kort pensionering har Doc Rock tagit Metal Shop 101 till en ny nivå genom att lansera den på , en internetbaserad radiostation, och hålla den tillägnad lokala musiker för att låta dem få sin musik hörd över hela världen. Metal Shop 101 kommer att förbli dedikerad till de lokala och osignerade banden som ger banden det luftspel de så mycket förtjänar! Än i dag hänger den ursprungliga Metal Shop 101-bannern i studion som en flagga för de lokala metalbanden och dedikation till dem och deras musik.

Mer info:

https://metalshop101.com/metal-shop101

https://www.facebook.com/MetalShop666

https://www.facebook.com/doc.rock.39

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE