Mist Of Misery släpper nytt – Sudden ringde upp grabbarna

Mist Of Misery är ett symfoniskt black metal band från Stockholm som är skapat 2010. Dom har släppt fyra EPs och tre full längds skivor och är en av favoriterna i genren för min del. Jag upptäckte Mist Of Misery 2016, när jag av en ren tillfällighet ramlade över det då nysläppta albumet Absence. Nu sex år senare fick jag äntligen chansen att prata med grabbarna. Igår, 23 September, släppte dom en helt ny låt –  Into The Embrace Of Winter inför det kommande skivan – Severance som släpps den 4:e November, som blir bandets första konceptskiva.  Nästa singel kommer i Oktober.

Mist Of Misery har aldrig gjort mej besviken. Med vetskapen om att nysläppta singeln är magisk lämnas förväntningarna skyhöga till nästa singel och framför allt skivan.

Jag gillar alla deras tidigare alster skarpt, men den nysläppta singeln bäddar för stordåd. Låten Into Embrace Of Winter överträffar hittills allt som dom har släppt tidigare. När man lyssnar på teasern av kommande platta märker man att dom har ändrat sound något. Låtarna känns överlag mindre melankoliska men har ändå rätta Mist Of Misery känslan. Låtarna är mer djupa och har större variation och är mycket mer symfoniska än tidigare låtar och skivor. Den symfoniska delen framträder mer. Även om jag gillar tidigare skivor och låtar stort, måste jag säga att killarna i Mist Of Mistery har hittat rätt! Nu ser vi fram till nästa singelsläpp i Oktober och sedan skivsläppet den 4:e November. Detta är bäddat för något riktigt stort!

Jag ringde upp Mist Of Misery för att prata med dom om deras kommande skiva en vecka innan singeln släpptes. Här nedan lyssnar du på resutatet:

/Sudden

 

 

Änglamakaren – Vocals

Mortuz Denatus – Vocals, Keyboards, Programming

Livsnekaren – Drums

Tenebris – Bass

 

https://www.facebook.com/MistofMisery

https://mistofmisery.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/user/MistOfMiserySwe

 

 

 

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE