Intervju med Vargas från Candleblack

Någonstans i Västeråstrakten skapades ett helt nytt death metal band för ett år sen. Candleblack har nyligen släppt sitt debutalbum och Northern Metal Radios programledare Sudden kände att han ville ringa upp Vike Vargas, vokalist i bandet, efter han hade hört hela skivan.

Debutskivan, som släpptes den 31 Augusti heter The Passage of Time and Suffering och innehåller åtta starka spår med en vokalist som har en sån unik röst att den äkta känslan av aggressioner och ångest kommer fram. Känslan i Vargas röst strålar samman med texterna och träffar på ett unikt sätt min själ och hjärtat och skapar en helhet av sorgsenhet och eftertänksamhet. Dom tunga gitarrerna och den melodiska komponeringen skapar en vilja att skruva upp volymen på förstärkaren så att jag känner baskaggen och basen i bröstet. Riktigt grym musik som måste spelas högt i radion!

Här nedan kan du lyssna på när Sudden ringde upp Vike Vargas.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE