Eleine

Eleine grundades 2014 av Madeleine Liljestam och Rikard Ekberg.Det är två röster som verkligen kompliterar varandra.Madeleines klara röst mot Rikards growlsång blir en fullständig harmoni.

Det här är ett band som växer och bara blir bättre och bättre för varje gång man ser dom.Att följa ett bands utveckling är oerhört kul för ibland kan man känna att en debut kanske bara är en dagslända.Eleine visar gång på gång att de är ett band att räkna in i toppskiktet av melodiös Death metal.

Ljudväggen är en käftsmäll och helheten får hjärnsynapserna att hoppa i glädjeskutt.
Att de samarbetar märks för det känns som att musiken byggs upp kring Madeleines röst.Hon har en bra nerv i rösten och hennes scenpersona är förförande.Hon är som den indiska gudinnan Kali/Durga som tar oss med på en resa genom både mörker och ljus.

Att ta sig än och göra en cover på en Rammsteinlåt är kaxigt och vågat. De gör “Mein herz brennt” på ett bra sätt,det är deras hyllning till Rammstein.Även om det är en cover så låter det Eleine om den och det är ju så en bra covers gör,tolka den till något eget!

De har en röd tråd och helhet i sin musik som även kommer fram klart och tydligt när de står på scen.Även om det ibland går mot det teatraliska så är det inget överspelade.

De är bra på att få igång ett samspel med publiken,positiv energi vibrerar och vi i publiken tar tacksamt emot deras kärlek.

Lite allvar blir det i mellansnacket när covid19 kommer på tal.Eleine har fått avbryta en turné på grund av pandemin.

Madeleine säger: – Vi vet inte vad som kan hända och vi vet inte när vi kan få stå på scen igen.Nu njuter vi av kvällen och har kul ihop!

Därefter uppmanar hon oss till att sjunga med och släppa loss fast med corona-avstånd vilket vi naturligtvis gör.

Ultimat gåshud låg på under “All shall burn”och “Mein hertz brenn”. Men finalen “Break take live” framkallar lyckohormoners rusning i min själ,Madeleine är eterisk när hon exploderar med sina guldvingar.

Eleine får 8 av 10 horns up.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE