Finnen snackar med Black House Hill

Finnen ringde upp grabbarna i Black House Hill för att dom skulle få berätta om nya singeln.

Black House Hill är ett hårdrocksband från Uddevalla, Sverige som på kort tid har tagit Sveriges västkust med storm. Deras sound är mycket varierat och sträcker sig från djärva riff, kontrabastrummor och en mullrande bas till en mer lugnt och melodiskt ljud.

Bandet hämtar mycket inspiration från 70-tal och 80-tal och tar oss tillbaka till rock ‘n’ roll som det en gång var men med sin egen speciella twist. Dom vill visa att hårdrock är långt ifrån död och bevisa för den äldre generationen att det fortfarande finns unga och hungriga hårdrocksband där ute. De har stöttat storheter som Dia Psalma och Totalt kaos. De har också nått den nationella finalen av Imagine Sweden-tävlingen där de spelades i slutet av maj 2019.

Den 26 augusti 2019 släppte de sin andra studioalbum “Release the Bullet”. Under pandemin har bandet skrivit ett nytt album och i Juni 2021 gjorde bandet en två veckor lång turné i Ukraina.

Guitar / Vocals: Alex
Bass: Erik

Guitar: Nils

Drums: William

 

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE