Bürners skivrelease på Bomber Bar

Det här är grabbarna som förverkligat sin dröm trots att de börjar stå mitt i livet, det bevisar bara att det aldrig är försent att förverkliga sina drömmar.
Burner är ett band som existerat i drygt två år men de har alltid haft musiken med i livet på ett eller annat sätt. Med andra ord var det inga duvungar som äntrade scen.
Scenspråket är bra och de känns tajta ihop. Det är skönt, skitiga riff, en basgång som får blodet att svalla och en trumgång som i vilket fall fick mina hjärnsynapser att hoppa av glädje.
Deras skiva som det var release på den 30e september heter Baptized in Gasoline. Det här är ett band som man hört mycket om ute i kulisserna på olika sätt och även om det var en corona-anpassad spelning så var stämningen på topp. Dock är det ju svårt att vänja sig vid att sitta vid ett bord när man egentligen vill röja loss!

Som många andra artister har även Burner fått lida på grund av denna helvetiska epidemi som drar över vårt jordklot. En hel del inställda gig och en halvårsförsenad skivrelease. Spelningen på Bomber Bar livestreamades.
De bjuder verkligen på sig själva under spelningen och det är skönt röj. Det är en hederlig hårdrock de lirar, helt klart kan man höra inspiration av Motorhead och AC/DC men det gör som gör mig nördigt lyckligt är punkinfluenserna som finns och självaste Strummer hade varit lycklig om han hört hur Janne bankade på trummorna.

Björn har ett obeskrivligt minspel när han står på scen, han blir en crazy kille men utan att bli utflippad. Mats är mer den lugna killen i den här trion, åtminstone på scen. Björns röst ligger bra mot musikväggen.
Bandet vann med låten Hey,Hey P4 Extra-tävlingen och naturligtvis har det varit en extra dragkraft för bandet. Idag finns så otroligt mycket bra musik som görs så därför är det viktigt att synas och höras för att få ett genombrott. De har fått oerhört bra recensioner från bl.a Canada, Italien och Spanien på skivan.
Låten 8 millions reason to cry är en låt som sätter sig direkt. Favoritlåt för kvällen blir Slaughter och Love like hell.
Helt klart är att det här är ett band som har en plats på rockscenen, man blir jävligt glad när man ser dom lira och fylls på av positiv energi. Det är något i energin och soundet som gör att de påminner mig en del om Corroded.
Får ni en chans att se dom live så gör det! Vi på Northern Metal Radio kommer fortsätta att spela Burner.
/Stina
Foto: Mia Karlsvärd
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE