Toxic Crypt – Sudden pratar med Fredrik Hjärtström

Toxic Crypt spelade på Kulturens Hus i Luleå den 4:e Juni – Sudden var där.

Toxic Crypt var för mej en okänd grupp till för ungefär en månad sen, då en lyssnare tipsade om en spelning i Luelå där Grá och Toxic Crypt skulle spela. Grá är en klar favorit sen förut som Northern Metal Radio har spelat många gånger. Jag bokade biljetter till spelningen. Intresset växte även för Toxic Crypt. Jag letade upp några låtar på Youtube som jag spelade i mina hörlurar. Redan vid första tonerna så kände jag att det var riktigt bra. Dödsmetal ligger mej mycket varmt om hjärtat och detta träffade som en slägga. Det kändes som en lyckoträff att jag både hade blivit tipsad om konserterna och att jag hade bokat biljetter.

Väl på plats på Kulturens hus i Luleå var förväntningarna höga. Jag ställde mej front row. Lokalen fylldes. Toxic Crypt gick in på scenen och började lira. Dom gjorde mej inte besviken. Framträdandet var proffsigt, energifullt och aggressivt. Sångaren, Johan Karlsson, hade ett riktigt bra och aggressiv growlröst. Gitarrerna som spelades av Fredrik Hjärtström och Oliver Älmeros samt basen som spelades av Simon Ahnfeldt var tighta och kraftfulla. Trummisen, Simon Henell kunde utan tvekan sin sak och höll den intensiva takten i varje låt med lätthet. Riktigt bra och tighta musiker med ett inlevande, närvarande och engagerande scenframträdande. Låtarna var bra riktigt bra, intensiva och röjiga.

Ljudet i lokalen var riktigt bra och stämningen var på topp. Som sista låt spelade Toxic Crypt en osläppt låt, som är redo för studioinspelning. Allt var klockrent och jag ångrar inte att jag stod front row. Jag sammanfattar hela spelningen med ett ord. DödsmetallmangelRÖJ!

Toxic Crypt bildades i Gällivare 2016 av bla. Fredrik Hjärtström efter att Septic Grave hade splittrats. Toxic Crypt släppte plattan Where Dead Trees Grow bara ett år efter dom hade bildats. Singeln When the Walls Come Down släpptes 2018. Singeln Otherside släpptes 2020. I Maj 2022 släppte Toxic Crypt sin tredje singel –  One For All. Nu håller Toxic Crypt på att skapa musik och texter till ett kommande släpp. Dom går in i studion för inspelning någon gång i höst.

Efter spelningen på Kulturens hus i Luleå den 4:e Juni ville jag veta mer om bandet och deras planer. Därför ringde jag upp Fredrik Hjärtström som spelar gitarr.  / Sudden

 

Toxic Crypt spelar Swedish old school death metal!
Fredrik Hjärtström – Guitar
Johan Karlsson – Vocals
Simon Ahnfeldt – Bass
Simon Henell – Drums
Oliver Älmeros – Guitar
“TOXIC CRYPT was founded in 2016 in Gällivare, Sweden with the simple goal to deliver crushing death metal to people, and that is what we are gonna do.” skriver dom på Facebook.
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE